Ankstesnėje temoje „Žuvies ikrai“ jau aptarėme nenuginčijamą naudą sveikatai, o dabar kviečiame skaityti apie tai, kaip taisyklingai valgyti ikrus. Teisingiausias įrankis yra šaukštelis, tačiau ne bet koks. Norint pasijusti gurmanu, derėtų turėti specialų perlamutrinį šaukštelį, kurį galite įsigyti zuviesikrai.lt svetainėje.
Svarbu tai, kad bet kokios rūšies ikrai tradiciškai yra valgomi vieni ir šalti. Kad visuomet išliktų šalti, jie pateikiami stikliniame dubenyje su ledu. Geriausi ikrų žinovai ir pardavėjai rekomenduoja nenaudoti sidabrinių ar metalinių indų, nes ikrai gali dėl sąlyčio su metalais gali nežymiai oksiduotis, o tai suteiktų papildomo skonio. Taigi, kuomet ikrai yra teisingame inde, imame truputėlį su perlamutriniu šaukšteliu ir dedame ant rankos (ant plaštakos viršaus tarp nykščio ir rodomojo piršto), o nuo rankos jau valgome.
Atrodo gan keistai? Tačiau toks būdas valgyti ikrus yra teisingiausias. Na, o ši tradicija kilusi iš senų laikų, kai prieš perkant ikrus klientas labai norėdavo jų paragauti. Tada pardavėjas šaukštu pasemdavo ikrų ir uždėdavo ant pirkėjo rankos. Taip išties buvo, nes Renesanso epochos laikotarpiu Italijoje imti šaukštą, kuris jau pabuvojo kažkieno kito burnoje, tikrai nesinorėjo.
Taigi, jei ikrų skonį jau pažįstate, galite gardžiuotis su skrudinta duona ar nesūdytais krekeriais, o norint pabrėžti ikrų skonį galima patepti šiek tiek sviesto. Rūkyta lašiša – vienas maloniausių derinių kartu su ikrais. Ant šviežios lašišos filė galima uždėti ikrų ir tokiu būdu padaryti išskirtinį ir skanų vyniotinį. Jei beskaitant praalkote, kviečiame jau dabar apsilankyti zuviesikrai.lt svetainėje ir išsirinkti pačius skaniausius ikrus.





Spragtelėti žemiau “zuviesikrai.lt”